Harta site
 
 
   
Cautare produse: 
 
Categorii produse

 

   
Magazin online
Cumpara produse online


 

Despre noi

S.C. Hofigal Export-Import S.A   

  A fost infiintata in anul 1990 si s-a impus pe piata romaneasca drept unul din principalii furnizori de produse naturale din Romania.
  Aflat permanent in proces de imbunatatire, Hofigal produce si comercializeaza o gama larga de produse din plante medicinale si aromatice, medicamente, suplimente alimentare, cosmetice si substante farmaceutice active, sub forma de: comprimate obisnuite, comprimate acoperite, capsule cu continut solid, capsule cu continut lichid (acoperite sau neacoperite), solutii de uz intern si extern, multi si monodoze, ovule, supozitoare, creme, geluri.
  Toate liniile de fabricatie indeplinesc cerintele G.M.P (Good Manufacturing Practice & Buna practica de fabricatie) si laboratoarele de control al calitatii fizico-chimic si microbiologic indeplinesc cerintele prevazute in Farmacopeea Europeana si alte farmacopei de circulatie internationala. Hofigal este o companie remarcabila pentru atentia deosebita si rezultatele unei activitati concentrate de cercetare si dezvoltare.
  In anul 2003 HOFIGAL a deschis Centrul de Terapie Naturala "ALEXANDRA" la BREAZA / Prahova, intr-un climat montan situat pe soseaua catre Sinaia-Busteni-Predeal. Intr-o regiune splendida cu izvoare naturale si aer proaspat, departe de poluarea marilor orase, exista posibilitatea refacerii starii de sanatate si buna dispozitie prin respect pentru NATURA si remediile sale miraculoase.
   In anul 2006, HOFIGAL a deschis Centrul medical "HOFIMED" in Bucuresti. La acest centru, se folosesc in special metode de diagnostic si tratament care contribuie la stimularea fortelor proprii de refacere si autovindecare a organismului si care nu produc reactii adverse. Prin aceste metode se incearca tratarea omului bolnav si nu a bolii.

Politica organizatiei

Misiunea organizatiei

  Produse naturale de cea mai inalta calitate pentru toate categoriile de clienti.

Echipa manageriala

  Este reprezentata de tineri specialisti, cu un bogat bagaj de cunostinte si totodata de persoane cu experienta in domeniul farmaceutic, medical, chimico-biologic, inginerie.

Istoric

    S.C. Hofigal Export Import S.A. avand ca obiect de activitate fabricarea de produse naturale, prin valorificarea complexa a plantelor medicinale si aromate obtinute din culturi proprii, realizate in conditii ecologice, a fost infiintata in anul 1990, cu capital integral romanesc.
    An de an firma a cunoscut o evolutie continua, atat in ceea ce priveste tehnologizarea fluxurilor de productie si a laboratoarelor de analize fizico-chimice si microbiologice cu echipamente moderne si personal calificat, cat si in ceea ce priveste cresterea productivitatii si diversificarea gamei de produse.
Un rol determinant in dezvoltarea firmei l-a avut colaborarea fructuoasa a unui colectiv de oameni de o valoare deosebita, cu experienta in domeniul cercetarii si productiei, care, utilizand plante specifice conditiilor pedoclimatice din tara noastra au obtinut produse noi, originale, dupa tehnologii proprii, brevetate in tara si premiate la targuri internationale.
    Rezultatul muncii acestui colectiv de specialisti s-a concretizat, de asemenea, in cresterea numarului de produse fabricate, de la 3 in anul 1990 la 500 de produse in anul 2010.
Firma a cunoscut o evolutie spectaculoasa dupa anul 2001 cand s-a construit o fabrica moderna in ceea ce priveste dotarea cu echipamente a fluxurilor de productie, controlului si distributiei produselor finite.
Urmare a acestei investitii a fost dezvoltarea segmentului de adresabilitate si a increderii a unui numar din ce in ce mai mare de persoane in produsul Hofigal.

Prevederi privind protectia mediului

    S.C. HOFIGAL EXPORT-IMPORT S.A respecta legislatia in domeniul protectiei mediului, conform Autorizatiei de Mediu Nr. 568 din 18.11.2009, valabila pana la 18.11.2014. In acest sens, se monitorizeaza atat factorii de mediu, cat si modul de gospodarire a deseurilor si a ambalajelor, dupa cum urmeaza:


     I. Monitorizarea mediului


     Se monitorizeaza indicatorii de calitate a apelor evacuate (uzate): pH, materii in suspensie, consumul chimic de oxigen (CCO-Cr), CBO5, substante extractibile cu solventi organici, detergenti sintetici biodegradabili, (conform Rapoartelor de incercare emise lunar de o societate prestatoare sub contract, acreditata RENAR, valorile acestor indicatori s-au situat sub valorile limita admisibile);
     Se monitorizeaza indicatorii de calitate a aerului- emisiile din procesele de combustie: pulberi, SO2, NO2, CO si emisiile din procesele tehnologice: pulberi totale si substante organice volatile exprimate in Ctotal. Analizand rezultatele masurarilor de emisii in atmosfera (conform Rapoartelor de Incercare emise de o societate prestatoare sub contract, acreditata RENAR), comparativ cu limitarile din Ordinul MAPPM nr. 462/93 pentru aprobarea Conditiilor tehnice privind protectia atmosferica si Normelor metodologice privind determinarea emisiilor de poluanti atmosferici produsi de surse stationare si din Ordinul MAPPM nr. 756/1997 pentru aprobarea Reglementarii privind evaluarea poluarii mediului, s-a constatat ca, valorile tuturor poluantilor s-au situat sub Pragurile de Alerta si Pragurile de Interventie.


     II. Modul de gospodarire a deseurilor si a ambalajelor


     Este implementat un Sistem de Management al Deseurilor, colectarea deseurilor facandu-se selectiv, in vederea predarii spre valorificarea celor reciclabile sau spre eliminare. Deseurile reciclabile sunt valorificate, sub contract, cu operatori economici autorizati. Pentru respectarea cerintelor privind gestionarea deseurilor de ambalaje corespunzatoare cantitatii de produse introduse pe piata romaneasca, s-a transferat responsabilitatea privind indeplinirea obligatiior de valorificare si reciclare a deseurilor de ambalaje, respectiv a obligatiei de raportare privind modul de indeplinire a acestor obligatii conform prevederilor Ord. 927/2005 privind procedura de raportare a datelor referitoare la ambalaje (sticla, hartie-carton, materiale plastice, metale, lemn).
     Atat obiectivul global de valorificare prin reciclare, cat si obiectivele de valorificare prin reciclare, pe tipuri de materiale, stabilite prin H.G. Nr. 621/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, au fost realizate.
     Cerintele Autorizatiei de Mediu au fost respectate.

Obiectele de proprietate industriala aflate in portofoliul S.C. Hofigal export import S.A.   

    Preocupata pentru dezvoltarea si largirea gamei de produse, S.C. HOFIGAL EXPORT IMPORT S.A. a realizat prin programele de cercetare proprii noi tehnologii de fabricatie care s-au concretizat in lansarea pe piata a noi produse sub forma de suplimente alimentare.
    Deoarece asocierea diferitelor plante in diferite concentratii a reprezentat o noutate, tehnologiile si produsele rezultate in urma aplicarii lor, au fost constituite in cereri de brevet de inventie la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci.
    in prezent, in portofoliul de brevete al societatii exista un numar de 110 brevete de inventie si cereri de inventie.
Prin politica dusa de firma in domeniul proprietatii industriale s-au creat si marci de produse, care sa permita consumatorilor sa identifice un produs, astfel incat sa-l poata distinge de alte produse identice sau similare furnizate de catre companii concurente. Consumatorul trebuie sa poata distinge cu usurinta produsele utile.
    Marca joaca un rol cardinal in strategiile de de marketing ale companiilor, contribuind la definirea imaginii si a reputatiei produselor in perceptia consumatorilor.
Imaginea si reputatia unei companii genereaza incredere in randul clientelei locale si pentru cresterea prestigiului companiei.
Consumatorii dezvolta deseori un atasament emotional pentru anumite marci, pe baza unui set de calitati dorite sau de trasaturi regasite in produsele care poarta marca respectiva, in concordanta cu adaptarea propriului organism.
    Marca "HOFIGAL", cu o vechime de peste 20 ani tinde sa devina o marca notorie in Romania si nu numai.
In prezent, societatea detine in portofoliu peste 74 de marci si cereri de marca.
Legat de marca produsului, firma a creat o tipologie de desene si modele industriale inregistrate la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci.
    In prezent, societatea are in portofoliu un numar de 44 de desene industriale si alte 31 de cereri de inregistrare modele si desene industriale.

Distributie

   Distributia se efectueaza prin distribuitori autorizati asigurand astfel prezenta produselor Hofigal pe intreg teritoriul tarii.
   Calitatea produselor noastre a determinat parteneriate cu alte tari din Comunitatea Europeana si din afara acesteia.

Parerile studentilor

    SC HOFIGAL Export-Import SA este la cel de-al treilea an ca partener in proiectul interPRACTIS, cel mai mare program de schimb studentesc intre membrii Facultatilor de Farmacie din tara. Timp de 2 saptamani pe an, suntem gazda unor studenti ce vor sa descopere tainele productiei de medicamente si suplimente alimentare.
    Am inceput timid experienta numita practica de vara in Fabrica Hofigal, insa pe parcurs am ajuns sa ma simt exact ca un mic cercetator in ceea ce am descoperit a fi traseul unui medicament sau supliment alimentar, de la recoltarea materiei vegetale si pana la ambalarea acestuia in recipientul final. Personalul pe care l-am intalnit in cele doua saptamani cat a durat practica, a fost atent la toate intrebarile mele, care nu au fost deloc putine sau simple si mi-a oferit mereu lamuririle necesare. Dupa aceasta vara, o sa raman cu amintiri frumoase, cu o serie de cunostinte dobandite si cu certitudinea ca in Romania mai exista lucruri bine facute, produsele Hofigal numarandu-se printre ele!

Mihaela Alexandra Ioana Giuvelea Tilici - UMF "Carol Davila" Bucuresti


    Am fost foarte fericita cand am aflat ca am fost acceptata unde mi-am dorit in cadrul programului de intership, la Hofigal. Prin minte mi-au si trecut lucrurile pe care le voi putea descoperi, dar realitatea a intrecut asteptarile. Multumita personalului deschis si prietenos am cunoscut pas cu pas procesele de productie existente in fabrica si pozitiile care pot fi ocupate in cadrul firmei, ca farmacist. A fost o experienta unica si folositoare pentru viitor caci mi-a confirmat faptul ca imi doresc sa profesez in departamentul de cercetare si dezvoltare a unei fabrici de medicamente sau suplimente alimentare. Multumesc Hofigal!

Loredana Elena Haures - UMF "Gr. T. Popa" Iasi


    Proiectul interPRACTIS a fost unul foarte reusit. Am cunoscut oameni minunati si in acelasi timp, am avut parte de o experienta uimitoare in cadrul fabricii Hofigal. Am intalnit oameni deschisi, dornici sa ne raspunds la orice intrebare. In urma timpului petrecut aici, am ramas surprinsa de faptul ca atat natura cat si oamenii joaca un rol important de la inceputul pana la finalul oricarui produs, fie el un ceai sau o formulare a unei capsule gelatinoase. La sfarsitul acestui proiect iau cu mine nu numai amintirile frumoase, ci si cunostintele acumulate pe parcursul practicii.

Claudia Octavia Carpenisan - UMF "Victor Babes" Timisoara

Motto: Natura nu minte niciodata

   Copyright © 2007 Hofigal SA Home : Despre noi : Clienti si parteneri : Noutati : Evenimente : Farmacii : Contact : Revista